Enigme

Picioarele legate ale fetiţelor din China

0 71

Timp de peste 1000 de ani, mamele chinezoaice au înfăşurat picioarele fetiţelor lor cu bandaje strânse în scopul de a le face cât mai mici posibil. Aceste picioare deformate au simbolizat mult timp pentru europeni barbarie şi exotism chinezesc. “Moda” şi-a făcut apariţia în China în anul 950 e.n.

 

 Originea picioarelor legate

 Originile acestei practici stranii amestecă istoria şi legenda. Se ştie că din sec. VI î.e.n., există expresii chinezeşti pentru a descrie procedeul de opresiune folosit dar fără a preciza la ce parte a corpului se face referire.

La începutul sec. IX, poetul Tu Mu a adus omagiu curtezanelor care au picioare mici însă nu vorbeşte de o deformare artificială. Istoricii chinezi situează apariţia bandajului deformant în cele “Cinci mici dinastii”, care împart China între 907 şi 962. Această metodă este specifică curtezanelor de rang înalt, se pare.fata chinezoaica

La origine, această modă era deci o cutumă a curtezanelor de la curtea imperială. Cum se explică atunci că acest obicei s-a răspândit în toate mediile sociale? Această practică pare să se fi generalizat la sfârşitul sec. XI. Femeile au perpetuat tradiţia din generaţie în generaţie. Educaţia chineză favorizează mai des supunerea şi conformismul social. În plus, puţin câte puţin, chinezii sunt neliniştiţi că de această atrofie depinde prestigiul familiei.

În ochii lor, o tânără care nu are picioare mici nu va putea să găsească un soţ care să-i facă onoare familiei sale. Într-adevăr, mărimea piciorului este un element esenţial al frumuseţii. Pantofii mici devin un adevărat criteriu standard al frumuseţii.

Piciorul este, în China, partea corpului cea mai erotică. Dar în asta se poate vedea şi o restrângere a libertăţii femeilor căci, devenite adulte, demersul lor nu ar putea fi decât lent şi dificil. Ideal este ca piciorul să măsoare 15 cm. Această perfecţiune este rară şi deci foarte căutată. Tânăra care posedă acest atu va face o căsătorie bogată.

Reuşita depinde de vârsta la care mama a început să lege picioarele fiicei sale cât şi să facă masaje articulaţiilor piciorului. Este imperativ de a începe înainte de vârsta de 8 ani. Astfel, nu este rar ca bandajarea să înceapă de la vârsta de 4 ani. Iar acesta se poartă zi şi noapte.

Deformarea cea mai curentă constă în replierea progresivă a ultimelor patru degete ale piciorului sub cel mare. Apoi, trebuie aplecat accentuând curbura bolţii piciorului cu un obiect cilindric care o comprimă.

Este evident că această modă a supus timp de 1000 de ani fetiţele la dureri dificil de suportat. Edictele imperiale din 1902 interziceau deformarea piciorului. Dar, abia în 1911, odată cu naşterea republicii au fost luate măsuri eficace.

 

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner-300x150-Tamaduitoarea-Hara
Banner 300x150 Clarvazatoarea Lavinia
Banner 300x150 Clarvazatoarea Anastasia Venus ok555
Banner-300x150-Vrajitoarea-Ramona-Toader
Banner-300x150-Elena-Minodora-4
Banner-300x150-Ciresica-ok
Banner 300x150 Tamaduitoarea Maria 2
Banner-300x150-Morgana
Banner 300x150 Vrajitoarea Margareta 3
Banner-300x150-Vrajitoarea-Rodica-Gheorghe

Publicitate straina

Publicitate straina

Video Maria Campina

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Bucuresti

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Ploiesti

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Buzau

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Galati

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Craiova

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Brasov

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Timisoara

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Iasi

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Cluj Napoca

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Giurgiu

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Constanta

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Braila

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare America

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Italia

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Spania

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Austria

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Franta

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Germania

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Cehia

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Grecia

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Ungaria

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Federatia Rusa

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Anglia

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Olanda

Disclaimer

Redacția poate să folosească poze spre publicare, care ilustrează un anumit discurs jurnalistic, dar care conțin dreptul de autor. Se va menționa însă sursa acestora și faptul că prin publicare ( foto și/sau text) nu se vor aduce prejudicii persoanei respective.

Redacția va indica sursele fotografiei, acolo unde acestea se cunosc (autor, site, blog, platformă etc.). Pozele și sursele sunt verificate, online, în măsura în care se poate efectua acest proces jurnalistic, respectându-se principiul de verificare din minim 3 surse. În cadrul dreptului de comunicare, redacția respectă forma inițială a fotografiei și nu o va adapta (modifica).

Flag Counter