Credinta

Experienţele supranaturale ale Gemmei Galgani

0 44

Gemma Galgani s-a născut la 12 martie 1878 în Borgo Nuovo di Camigliano în provincia Lucca din Toscana (Italia). Este cunoscută pentru viziunile sale, extaze, stigmate și boli penitențiale. Papa Pius al XII-lea a canonizat-o în 1940.

Era al cincilea copil dintre cei opt copii ai familiei Galgani şi prima fată născută.
La vârsta de șapte ani, Gemma a primit confirmarea sacramentului. La scurt timp, în septembrie, mama ei a părăsit această lume.
În timpul primei sale experienţe supranaturale, în 1885, Iisus i-ar fi cerut sacrificiul. Doi ani mai târziu, în cadrul primei împărtășanii, la 19 iunie, de sărbătoarea Inimii Sfinte a lui Iisus, Gemma a trăit o nouă experiență spirituală intensă: “În această dimineață Iisus mi-a dat marea dorință de a fi călugăriță”.
Treptat, ea se îndepărtează de dragostea de comuniune, dar se remarcă prin apropierea şi iubirea intensă pentru cei din oraş şi goleşte casa tatălui său pentru ei! Avea numai11 ani. În plus, a renunţat de a-şi mai face griji pentru hainele şi înfățișarea sa.
În 1894 a murit fratele său Gino, cel mai apropiat de sufletului ei. Avea 17 ani şi era cu un an mai mare decât ea. Gemma a resimţit profund pierderea acestuia. Avea inima frântă şi bolnavă. Din acel moment, a încetat să mai meargă la școală.
În 1896, a avut noi experiențe supranaturale. L-a văzut pentru prima dată pe îngerul său păzitor, care i-a cerut să devină “soția Regelui răstignit”. Iisus Christos dorea de fapt să o facă să înțeleagă că trebuia să devină călugăriță. Avea 18 ani.
Un an mai târziu a murit tatălui său. Această dispariţie a lăsat familia într-o sărăcie lucie. Gemma s-a mutat la o mătușă în Camaiore, apoi a reveni la Lucca pentru a scăpa de pretendenţii care îi dădeau târcoale cu asiduitate.
Între 1898 – 1899, Gemma a suferit de o boală “mortală”. Acum, i-a apărut pentru prima dată Sfântul Gabriel. Tot restul vieții ei, va manifesta o iubire irezistibilă pentru acest sfânt care i-a fost trimis de Iisus ca să o ajute să trăiască spiritualitatea Patimilor. Duhovnicul său va fi Monseniorul Volpi.

sursa foto Wikipedia

sursa foto Wikipedia

Graţie ajutorului divin, Gemma se va vindeca miraculos prin mijlocirea Sf. Margareta Maria Alacoque.
Sfântul Gabriel i-a apărut în fiecare seară ca să se roage cu ea. Pentru fată a început o “viață amoroasă de zi cu zi”, cu Iisus și cu o “familiaritate supranaturală” cu sfinții. Avea 21 de ani.
Într-o joi seara, la 8 septembrie, Gemma a primit “harul” stigmatelor. Era în ajunul sărbătorii Sfintei Inimi a lui Isus. A trăit o experiență dură până vineri la ora 15.
Stigmatele s-au repetat apoi în fiecare săptămână, cu o precizie misterioasă: începeau joi, la orele 20 ore şi durau până a doua zi la orele 15. În septembrie, Gemma a început însă să vorbească tare în timpul stigmatelor.
Între iulie-septembrie 1900, şi-a scris “Jurnalul” din ordinul episcopului Volpi. Peste doi ani, starea sa a devenit neliniştitoare. Până la sfârșitul lunii iunie a încetat să mai mănânce, se rezuma numai la comuniunea de dimineață și puțină apă. Avea 24 de ani.
Gemma trecea printr-o perioadă de intensă “reparație” oferită de Inima Preasfântă. Părintele Germano, care o supravegea îndeaproape i-a cerut să se roage lui Iisus ca să-i redea sănătatea. Starea ei s-a ameliorat o perioadă scurtă, apoi s-a înrăutăţit vizibil.
La 19 august, Gemma s-a confrunta cu o nouă lovitură: sora ei Giulia, în vârstă de 18 ani, pe care o iubea imens, a murit. Era mezina familiei Galgani. Dintre toţi membrii familiei, ea dorise cel mai puternic ca Gemma să revină acasă. Apoi, la 1 octombrie, altă dramă: a murit fratele său Tonino (Antonio, în vârstă de 22 ani).
La 21 septembrie, doctorii au constatat debutul simptomelor evidente de tuberculoză. Nu-i mai dădeau mult timp de trăit…Gemma a murit la 11 aprilie 1903, în Sâmbăta Sfântă, la orele 13 şi jumătate. Avea doar 25 de ani.
La 14 mai 1933, Gemma Galgani a fost beatificată de către Papa Pius al XI-lea, iar la 2 mai 1940, canonizată de către Papa Pius al XII-lea.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner-300x150-Sandra
Banner 300x150 Clarvazatoarea Anastasia Venus ok555
Banner 300x150 Vrajitoarea Varsovia 2
Banner 300x150 Vrajitoarea Monica Ionita
Banner 300x150 Prezicatoarea Amalia
Banner 300x150 Clarvazatoarea Alizeea
Banner-300x150-Tamaduitoarea-Hara
Banner 300x150 Clarvazatoarea Olguta
Banner 300x150 Vrajitoarea Cristina
Banner 300x150 Vrajitoarea Elena Yagmur
Banner 300x150 Vrajitoarea Margareta 3
Banner-300x150-Morgana
Banner-300x150-Florica
Banner-300x150-Elena-Minodora-4
Banner-300x150-Vrajitoarea-Ramona-Toader
Banner-300x150-Vrajitoarea-Rodica-Gheorghe

Publicitate straina

Publicitate straina

Video Maria Campina

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Bucuresti

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Ploiesti

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Buzau

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Galati

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Craiova

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Brasov

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Timisoara

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Iasi

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Cluj Napoca

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Giurgiu

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Constanta

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Braila

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare America

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Italia

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Spania

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Austria

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Franta

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Germania

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Cehia

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Grecia

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Ungaria

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Federatia Rusa

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Anglia

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Olanda

Disclaimer

Redacția poate să folosească poze spre publicare, care ilustrează un anumit discurs jurnalistic, dar care conțin dreptul de autor. Se va menționa însă sursa acestora și faptul că prin publicare ( foto și/sau text) nu se vor aduce prejudicii persoanei respective.

Redacția va indica sursele fotografiei, acolo unde acestea se cunosc (autor, site, blog, platformă etc.). Pozele și sursele sunt verificate, online, în măsura în care se poate efectua acest proces jurnalistic, respectându-se principiul de verificare din minim 3 surse. În cadrul dreptului de comunicare, redacția respectă forma inițială a fotografiei și nu o va adapta (modifica).

Flag Counter