Enigme

Dispariţii extrem de misterioase în Triunghiul din Vermont

0 59

Una din numeroasele întrebări care se pun încă este: ce s-a întâmplat oamenilor care au dispărut misterios la Glastenbury Mountain, în Vermont?

Muntele Mansfield.Copyright: © Jared C. Benedict. Sursa Wikipedia.

Muntele Mansfield.Copyright: © Jared C. Benedict. Sursa Wikipedia.

În majoritatea cazurilor din Triunghiul de la Bennington, victimele sau corpurile lor nu au fost găsite niciodată. Ele s-au volatilizat în camerele lor, în grădinile lor, în staţiile de benzină şi în alte locuri din acest triunghi misterios. Dincolo de aceste dispariţii, există de asemenea numeroase povestiri şi zvonuri stranii, oameni care au devenit nebuni, mirosuri speciale, o activitate OZN intensă, lumini bizare şi creaturi misterioase reperate în păduri.

Aceste evenimente nu au fost niciodată explicate şi i-au intrigat profund pe oameni de-a lungul istoriei Vermontului. Nu se ştie nici măcar de ce regiunea este considerată ca un triunghi dar acest loc este cu adevărat bizar. Bennington, de exemplu, este unul dintre aceste oraşe din Vermont situat în nord-estul Statelor Unite.

Regiunea din Triunghiul de la Bennington este oare blestemată? De aceea nu vor oamenii să trăiască aici? Se pare că terenul muntos de la Glastenbury a înspăimântat de la început populaţia, deoarece ea nu a fost niciodată într-un număr foarte mare pe aceste locuri pentru a fi organizată în orăşele. Oficial, în 1880 în regiune trăiau 241 de persoane. Apoi, populaţia oraşului a scăzut dramatic de la 17 în 1920 la doar 3 rezidenţi permanenţi în 1930.

În 1950, nu exista decât un singur locuitor dar pe picior de plecare… Glastenbury era deja cunoscut ca oraş fantomă după anul 1930. Triunghiului de la Bennington şi localităţii Glastenbury Mountain i-au fost asociate numeroase legende locale, care ne spun că cele patru vânturi se întâlnesc într-un loc care este propice experienţelor ce depăşesc limitele acestei lumi.

Conform indienilor, în pădure exista o piatră magică ce posedă capacitatea de a aspira tot ceea ce trecea prin apropiere. Indienii evitau zona misterioasă din jurul Glastenbury Mountain şi o considerau ca fiind blestemată. Nu o utilizau decât drept cimitir. Dar era cu mult înainte de a se produce dispariţiile oamenilor. Primii coloni albi nu au luat în serios legenda până ce unul din membrii familiei lor şi prietenii apropiaţi nu au început să dispară fără a lăsa urme.

Middie Rivers era un locuitor în vârstă de 75 de ani însă perfect sănătos şi un ghid de vânătoare şi un pescar experimentat. El a trăit în această regiune toată viaţa lui. La 12 noiembrie 1945, el trebuia să conducă patru vânători în pădurile de la Glastenbury. Când grupul s-a întors la tabăra situată în apropiere de drumul 9 şi de Long Trail Road, Middie Rivers s-a despărţit de vânători într-un loc cunoscut sub numele de Bickford Hollow. El a promis că va reveni la tabără pentru cină… şi nu a mai fost văzut niciodată.

Doi voluntari şi poliţia au măturat zona pentru a-l găsi pe bărbatul dispărut timp de mai mult de o lună dar în van. Nimeni nu l-a mai găsit mort sau viu. Singurul lucru găsit într-o poieniţă vecină a fost un glonte neutilizat care ar fi putut proveni de la cartuşiera vechii călăuze.

După aproximativ un an, la 1 decembrie 1946, Paula Welden, o studentă de 18 ani de la Colegiul de la Bennington, a dispărut. Ea plecase să se plimbe în timpul zilei la Long Traid lângă Glastenbury Mountain. O anchetă minuţioasă a arătat că un locuitor a condus-o până la casa ei la Woodford Hollow. Mai târziu, în aceeaşi zi, Paula Welder a întrebat pe un funcţionar de la ziarul Bennington Banner Newspaper care este drumul spre casa sa.

Au văzut-o mulţi oameni şi i-au făcut semn pe când aceasta mergea spre Long Traid. A fost ultima oara când ea a fost văzută. Paula Welden nu s-a întors la şcoală. FBI-ul şi poliţia statului New York şi din Connecticut au ajutat autorităţile din Vermont de a o căuta pe tânăra disparută. Fiecare centimetru pătrat din regiunea muntoasă a fost cercetat şi analizat, în zadar. În pofida unei recompese şi a măturării a 11. 000 de hectare din pădurea de la Glastenbury, fata nu a mai fost găsită niciodată. Nu a fost găsit nici măcar un indiciu! Parcă s-ar fi volatilizat pur şi simplu!

Trei ani mai târziu s-a produs un caz cu adevărat bizar. Un alt locuitor de la Bennington a dispărut misterios. Numele lui era James E. Tetford, un bărbat de 68 ani care îşi petrecea concediile cu apropiaţii săi în nordul Vermontului. El a urcat într-un autobuz la St. Alban pentru a se întoarce la Casa Vechiului Soldat la Bennington. Autobuzul nu a făcut nicio oprire şi James Tetford se afla în el. Acum, numai Glastenbury Mountain îl despărţea de casa lui. Dar când autobuzul a ajuns la Bennington, Tetford nu mai era acolo şi nimic nu putea explica absenţa acestuia. Din nou, cercetarea bărbatului dispărut nu a dus la niciun rezultat. Nu s-a găsit nicio urmă de-a lui.

La12 octombrie 1950, Paul Jepson, un băiat în vârstă de 8 ani, a dispărut fără a lăsa urme. Băiatul plecase în camionul familiei pentru a se duce în apropiere de munte. Mama lui a părăsit vehiculul doar câteva momente. Când a revenit, copilul său plecase. Totul a avut loc în timpul unei zile însorite după-amiaza. Cercetările civile şi militare au început imediat. Câinii trimişi de poliţia statului New Hampshire au pierdut urma băiatului în apropiere de Glanstenbury Mountain, la intersecţia dintre Chapel şi East Roads.

De fapt, era în acelaşi loc unde dispăruse Paula Welden… Paul Jepson Sr., tatăl băiatului, a spus un lucru straniu în timpul anchetei. După el, fiul lui avea o puternică dorinţă de a merge în pădure. De ce manifesta o asemenea dorinţă? Ce era atât de special în împrejurimile muntelui? După 16 zile, la 28 octombrie, Frieda Langer, o femeie în vârstă de 53 ani din North Adams, a pătruns  într-o mică bucată de pădure pe partea estică de la Glastenbury. Era târziu într-o după amiază. Ea şi vărul său Herbert Elsner se plimbau. După 1 km, Frieda a intrat într-un râu. Şi-a lăsat vărul acolo şi s-a întors alergând pentru a-şi schimba hainele. Herbert Elsner a aşteptat-o dar Frieda nu va mai reveni niciodată. El s-a întors şi a descoperit că ea nu a venit şi că nimeni nu a văzut-o ieşind din pădure. Frieda Langer cunoştea bine terenul accidentat şi nu putea pur şi simplu să se piardă.

Din nou, echipele au început să cerceteze regiunea, inclusiv din avion şi elicopter. Nu au găsit absolut nimic… Un prim indiciu asupra dispariţiei femeii a fost însă găsit după 7 luni. Corpul ei a fost descoperit în mijlocul unui câmp deschis! Era efectiv straniu pentru că acel câmp fusese deja măturat în întregime de pompieri, 300 de militari, voluntari, poliţie şi chiar de sportivi.

Cum a fost raportat mai târziu, aceste resturi erau într-o stare îngrozitoare. Cauza morţii este necunoscută.

Au fost avansate multe teorii pentru a explica experimentele stranii din regiunea Glastenbury. Printre ele se numără răpirile de către extratereştri sau un ucigaş în serie. Dar această din urmă teorie nu putea să ţină pentru că nu a existat nicio schemă. În general ţinta unui serial killer este un anume tip de indivizi şi victimele de la Bennington difereau atât ca sex cât şi ca vârstă.

Ar putea fi vorba de o creatură care se ascunde în pădurile din regiune? Mulţi au speculat asupra diverse cauze paranormale posibile şi o gaură neagră de un anume tip care ar putea exista în regiune. Una din speculaţiile interesante privind subiectul Triunghiul de la Bennigton este că locul ar putea fi un fel de orizont interdimensional pierdut în care oamenii intră, părăsind lumea noastră. Recent, în zonă au fost observate OZN-uri, creaturi stranii şi oameni sălbatici păroşi.

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner-300x150-Tamaduitoarea-Hara
Banner 300x150 Clarvazatoarea Lavinia
Banner 300x150 Clarvazatoarea Anastasia Venus ok555
Banner-300x150-Vrajitoarea-Ramona-Toader
Banner-300x150-Elena-Minodora-4
Banner-300x150-Ciresica-ok
Banner 300x150 Tamaduitoarea Maria 2
Banner-300x150-Morgana
Banner 300x150 Vrajitoarea Margareta 3
Banner-300x150-Vrajitoarea-Rodica-Gheorghe

Publicitate straina

Publicitate straina

Video Maria Campina

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Bucuresti

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Ploiesti

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Buzau

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Galati

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Craiova

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Brasov

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Timisoara

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Iasi

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Cluj Napoca

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Giurgiu

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Constanta

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Braila

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare America

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Italia

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Spania

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Austria

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Franta

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Germania

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Cehia

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Grecia

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Ungaria

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Federatia Rusa

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Anglia

Vrajitoare Ghicitoare Clarvazatoare Tamaduitoare Olanda

Disclaimer

Redacția poate să folosească poze spre publicare, care ilustrează un anumit discurs jurnalistic, dar care conțin dreptul de autor. Se va menționa însă sursa acestora și faptul că prin publicare ( foto și/sau text) nu se vor aduce prejudicii persoanei respective.

Redacția va indica sursele fotografiei, acolo unde acestea se cunosc (autor, site, blog, platformă etc.). Pozele și sursele sunt verificate, online, în măsura în care se poate efectua acest proces jurnalistic, respectându-se principiul de verificare din minim 3 surse. În cadrul dreptului de comunicare, redacția respectă forma inițială a fotografiei și nu o va adapta (modifica).

Flag Counter